به نام خدا
ترجیح خواسته خدا
امام صادق (علیه السلام) از رسول گرامى صلى الله علیه و آله و سلم نقل مىکند که ذات اقدس اله فرمود:
«لا یوثر عبد هوای على هواه الا جعلت غناه فی نفسه و کفیته همه و کففته ضیعته و ضمنت السماوات و الارض رزقه و کنت له من وراء تجارة کل تاجر» (78) :
طبق این حدیث قدسى، ذات اقدس اله (جل جلاله) فرمود: به عزت و عظمتم سوگند، هیچ بندهاى خواسته مرا بر خواسته خود مقدم نمىدارد مگر این که پنج فضیلت را بهره او مىسازم:
اول: این که روح بىنیازى را در او زنده مىکنم و این، نصیب هر کسى نمىشود. چنانکه دیده مىشود برخى توانگران همه سخنانشان، بوى فقر مىدهد با این که امکانات مادى آنان به قدرى است که اگر بقیه عمر را در گوشهاى بنشینند و کار نکنند نیز، نیازى ندارند، ولى با این حال در عذاب تهىدستى گرفتارند.
ائمه (علیهم السلام) فرمودهاند: اگر کسى مسیر صحیح اقتصاد را طى نکند، خداوند فقر را پیش دو چشم او مجسم مىکند (79) . او وقتى هنگام صبح از بستر برمىخیزد، صحنه هراسناک فقر و گدایى را پیش چشمش مىبیند و بین محل زندگى و محل کار نیز آنچه مىبیند منظره رعبآور فقر است و هنگامى که به دفتر کار، وارد مىشود، در و دیوار مغازهاش تابلو گدایى است! همیشه در این فکر است که مبادا کالایى که خریده شد، ارزان شود یا او سودى نبرد یا بر صفرهاى ارقام ثروتش افزوده نشود; ولى انسان پارسا، در همه جا صحنه زیباى توانگرى را مىبیند.
خداوندى که به این همه مار و عقرب، حیوانات حلال و حرام گوشت دریا و صحرا و کافران روزى مىدهد، آیا انسان مؤمن را بىروزى مىگذارد؟ تحصیل هزینه زندگى و مبارزه با کسانى که حق دیگران را غصب مىکنند، واجب و از دستورهاى اسلامى است; اما روح توانگرى داشتن، یک نوع فضیلت اخلاقى و نزاهت روح است.
دوم: او را از اندوه و غم مىرهانم.
سوم: نمىگذارم کالاى تجارى و زراعى او ضایع شود.
چهارم: آسمان و زمین را مسئول تکفل روزى او مىکنم.
پنجم: خودم پشتوانه همه مسائل اقتصادى او هستم. در کنار هر تجارتى، لطف من او را همراهى مىکند و نمىگذارم حیثیت او آسیب ببیند.
.: Weblog Themes By Pichak :.